Wednesday, December 8, 2010

Macam suka buang masa,

Assalamualaikum...



30 FACTS ABOUT YOURSELF



So, I'm going to do the "30 facts about yourself" stuff. Why? Of courselah sbb takde kerja kan? haha. So, fact ni boleh lah mengenai tentang orang tahu atau tidak mengenai diri kamu. Mengenai tentang fiqa? Memang A1 lah BM kau. Bangga Cikgu Nordin baca ni. Pfftt. Okay, Let's start.



1. Saya seorang yang perfectionist.


2. Saya manja tapi.. Ego -___-"


3. Saya kuat amat sangat terlalu cemburu.


4. Saya bukan dari keluarga yang berada, bukan juga keluarga yang miskin. Keluarga saya.. selesa. Itu saja.


5. Saya gemuk dan banyak kali nak kurus. Tapi tak pernah berusaha. Harap cakap je.


6. Saya obses terhadap rambut saya. Saya boleh duduk depan cermin berjam-jam hanya kerana amazed dengan kecantikan rambut saya. Perasan kan? I know. Takpe.


7. Saya kuat makan. Sangat kuat. No wonder lah badan naik cepat. Okay tak nak. Nak salahkan sistem per-berak-kan dalam badan. Sistem perberakan? Wtf.


8. Saya anak kedua dalam empat adik beradik.


9. Adik beradik saya semua perempuan.


10. Saya adalah "anak lelaki" dalam keluarga. I'll do anything to protect them, enough said.


11. I come from a broken family, BUT, I am proud of it. Why? Because we don't lived like one. We still, until now, one happy family :)


12. I always feel insecured about my body.


13. I have low, I mean, VERY LOW self-esteem.


14. Nowadays, I wear socks where ever I go.


15. Saya akan basuh rambut SETIAP KALI mandi. Malam atau pagi, I don't care. But, saya akan tidak basuh apabila saya tak mandi atau bangun pagi terasa rambut lawa atau saya lambat bangun untuk pergi kerja. Dan peratusan kemungkinan itu adalah sedikit yeah.


16. I am McD Choco-top addict.*proud*


17. I don't have many friend. But I have few best friends and I truly love them.


18. My life is one big mess and I love it!


19. Saya ada my own perspective mengenai agama, tudung dan sebagainya. But please, don't judge me. I still love Allah.


20. I cannot sleep in the dark. At least ada lampu tidur yang kecik kemetot pun jadilah.


21. I love stalking. Geeeezzzzz. I'm one proud stalker. (like you don't) *pointing finger*


22. I love this one shoes from Carlo Rino. My dad bought it for me and I wore them for almost 3 years now. I wear it everywhere. Inilah kasut paling lama bertahan dengan saya. *wink*


23. I don't have any specifif pillow atau bantal busuk. I just need my blanket. Itu sahaja.


24. I pernah naikkan bil telefon handphone sehingga mencecah RM 1,000. Dan bil telefon rumah sehingga RM 600 dalam masa yang sama. Ini serious. Kenapa tulis O instead of K? sebab O nampak lebih cool. hahaha funny. Funny? Wtf. -_-"


25. Saya kena tidur di tempat yang sejuk. Panas pun boleh tapi jangan terlalu panas lah. Nanti tak boleh tidur. Ha itu baru dunia fiqa, kalau mati nanti kena bakar api neraka baru kau tahu panas akhirat. Kau tu dahlah banyak dosa. *ketok kepala*


26. Saya sensetif dan mengada-ngada. Gabungkan, anda akan dapat seorang yang sangat annoying, macam saya. Huuu~


27. Saya teringin nak kahwin awal. Kahwin muda lebih understandable kan? okay, kahwin muda.


28. Saya bercinta bagai nak gila. Tapi, kalau putus, rileks saja. Sebab apa? Egolah. Kan dah kata tadi.


29. Saya tak kuat berangan tapi kalau sekali berangan, amik kau. Memang tak tercapai dek akalmu lah.


30. Saya bukan orang baik. BUKAN orang baik.


Itu sahaja. Terima kasih.



Ttyl :)

2 comments:

MIRA itu aku.. said...

hm.. mana nama aku.. where? hm.. huhu 30 fact or auta?

encik fyqa said...

kau tengoklah older post. Tak silap aku, tajuk dye oh my sugar.